keskiviikko 3. marraskuuta 2010

ZUMBAA!

Tänään sitten sain vihdoin potkittua itseni liikkeelle. Ostin keväällä zumba-dvd:n ja sain silloin hytkyteltyäkin sen tahtiin, mutta sitten tuli niin kuuma kesä, ettei minkäänlaista liikuntaa voinut edes ajatella. Ainoat ajatukseni päässäni kesällä olivat jäätelö, mansikkajäätelö, päärynäjäätelö ja kinuskijäätelö. 4-vuotias Emma-tyttäreni kyseli minulta jo alkusyksystä, että ”äiti, miksi et ole zumbannut pitkään aikaan?”. Ja kukas muu minua tänään kannustikaan sitten tanssimaan kuin rakas pieni tyttäreni. Kun hän näki, että otin levyn esiin, hän etsi omat jumppatossunsa jalkaan ja alkoi hyppiä mukana. Täytyy sanoa, että on ne latinot vaan notkeita, ei taivu savolainen nainen ihan joka asentoon saati pysy perässä liikkeissä, kun yhtä aikaa pitäisi heiluttaa käsiä eri suuntiin ja astella ties minkä salsan tahtiin ja vielä hetkuttaa lanteita… Parhaani yritin ja näytin luultavasti (valas)kalalta sätkimässä kuivalla maalla, mutta pääasia että tuli hiki. Kun nyt pysyn lujana ja teen saman kolmesti viikossa, niin eiköhän se jotain vaikuta. Kaikki riippuu tietysti pikkuherrasta, suostuuko tämä menemään päiväunille siksi aikaa J.

Hikijumpan jälkeen jaoin omenan pienen tsemppaajani kanssa ja jatkoin prinsessaleikkiä. Emma oli Ruusunen ja minä Lumikki ja väistelimme ilkeiden noitien ansoja. Emma on hyvin tiedonhaluinen tyttö ja kyselee todella paljon asioita ja kun tilasin aikoinani zumbalevyn, hän kysyi tietysti, miksi? En ole hänen kuullensa puhunut laihduttamisesta vaan syömisestä terveemmin. Perustelin dvd:n oston sillä, että äidin pitää alkaa liikkumaan enemmän, jotta jaksaisin leikkiä sitten enemmän hänen kanssaan. Ilmeisesti tämä oli hyvä perustelu, sillä vaikka Emma onkin hyvin vaativa äidin ja tyttären välisestä kahdenkeskisestä ajasta, jopa niin paljon, etten saisi edes vessassa käydä silloin, kun leikitään, niin tähän zumbailuun hän minut päästää ja malttaa touhuta omiaan sen ajan.

Minulla on myös gymstick, noin kolme vuotta sitten hankittu. Gymstick on pitkä sauva, jonka molemmissa päissä on kumilenkit, jotka sitten tarvittaessa laitetaan jalan alle, jotta voi käyttää omaa painoaan tehostamaan liikkeitä. Tykkäsin sillä jumpata joskus silloin ammoisina aikoina, kun sen ostin, mutta lasten syntymän myötä sekin jäi, enhän nyt voinut huitoa pienessä tilassa jollain kepillä, kun pieniä varomattomia ihmisiä on lähellä… mutta aion kaivaa senkin naftaliinista ja yrittää tehdä sillä liikkeitä vuoropäivin zumban kanssa. Silloinhan minulla on sekä aerobista liikuntaa että anaerobista. Helppoa kuin heinänteko tämä liikunnanlisääminen, mitähän minä oikein olen valittanut aiemmin J?

Suklaa on kummitellut tänäänkin mielessä, muttei läheskään niin paljon kuin eilen. Olen jo ylpeä itsestäni: kaksi kokonaista päivää ilman suklaata tai muutakaan makeaa. Taas syötiin aamulla yhdessä puuroa, päivällä kaksi lämmintä ateriaa ja illalla fetasalaattia. Sekä äsken taas omenan. Ja nyt ei enää edes himota se suklaapatukka tuolta kaapista, vaikka kyllä se mielessä käy aina silloin tällöin. Kenellekähän minä ne syöttäisin sieltä, ettei ne kummittelisi enää?

Seuraava haasteeni on keksiä jotain sormin naposteltavaa, terveellistä ja mahdollisimman vähäkalorista herkutteluhetkiä varten. Porkkana/kurkkutikut yms. olisivat kyllä terveellisiä, mutta rehellisesti sanottuna, kenen mielestä ne ovat herkkuja? Ehkä silloin tällöin ne ovat, mutta en minä ainakaan voi huijata itseäni niillä kuin silloin tällöin. Ja kauhistuttaa huominen, kun pitäisi käydä taas ruokakaupassa… miten pääsen sortumatta karkkihyllyjen ohi? Pitäkää peukkuja J

3 kommenttia:

 1. http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/paino.asp?id=2271515

  Zumbaaaa! Muista proteiini, ettei lihakset lähe rasvan sijaan :)

  VastaaPoista
 2. Yksi erittäin hyvä ja toimiva pointti on, että pidät yhden mässypäivän viikossa, jolloin saat syödä mättöä niin paljon kuin haluat. Käyppäs lukeen esim. pakkotoiston keskusteluja (bodareitten sivu) tai jonkun fitnes kilpailijan blogia. Ensinnäkin sun aineenvaihduntas hidastuu kun alat diettaamaan, yksi mättöpäivä kerran viikossa/kahdessa herättää kroppaa ja saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Ja kaikista tärkein ja paras asia siinä on se miten se helpottaa mieltä, jaksat olla 6 pv kiltisti kun tiedät että esim. lauantaina saat syödä herkkuja hyvällä omalla tunnolla. Ton yhden päivän kalorit ei kaada dieettiä. Ite teen aina noin. En pystyis oleen esim 2 kk ilman herkkuja. En edes kuukautta. Ja kuitenkin olen laihtunut sen puoli kiloa viikossa, mikä on terve määrä. Jos ja kun tavoitteesi on elämäntapamuutos niin toi mättöpäivä toimii siinäkin mielessä. Herkut kuitenkin kuuluvat elämään mutta jos ei halua lihoa niitä on säännösteltävä. Miltä kuulostaa?
  Teuvo

  VastaaPoista
 3. Mietin sulle kirjoittamiani vinkkejä eilen ja ajattelin myös ehdottaa sulle yhtä mässypäivää/vk. Mätät levyllisen suklaata, sipsejä, karkkeja, limsaa, pitsaa ja mitä mieli tekee - kaikki saman päivän aikana. Ja 6 päivää taas sitten kurinalaista elämää. Jaksaa tsempata, kun tietää, että saa taas kohta herkutella kunnolla. Miltäs kuulostaa?

  VastaaPoista