keskiviikko 24. marraskuuta 2010

TERAPIAJORINOITA OSA 4

Rakas päiväkirja,
Tänään ei tapahtunut mitään. Söin mitä söin ja gymstickkailin. Näpertelin Emman kanssa joulukortteja ja askartelimme pieniä joululahjoja Emman kirjeystäville. Paketoin lahjan rakkaalle ystävälle Saksaan ja pussitin mukaan Fazerin sinisiä konvehteja, joita oli maistettava neljä kappaletta itsekin. Ne olivat makoisia, mutta sain pidettyä itseni kurissa ja päivän kalorisaalis jäi sittenkin noin 1300 kaloriin. Alan olla taitava vähentämään muusta ruuasta, jotta saan tarvittaessa hieman herkutella. Huomasin myös, että sisu-pastilleja voi hyvin imeskellä muutaman silloin tällöin, ne ovat lähes kalorittomia J.

Luin tänään lisää liskoaivo-kirjaa, siellä oli tehty kahdeksan viikon ruokalista, jonka avulla pitäisi pudota kilo per viikko, vähintään. Aloin miettimään, miksi ihmeessä kaikissa dieettikirjoissa olevat ruokaohjeet ovat aina aivan kummallisia suomalaiseen keittiöön? Reseptit on jo nimettykin niin, että uskoisin tavallisen suomalaisen luovuttavan jo siinä vaiheessa kun lukee otsikon. ”Keitettyä lohta ja kinoaa”, ”Taskurapuja aurinkokuivattujen tomaattien kera”, ”Paahdettuja tryffeleitä merianturan rinnalla”. Ymmärrän, että nämä dieettien tekijät ovat ulkomaalaisia ja siellä nämä ruuat voivat olla aivan tavallisia, mutta onkohan tehty sellaista kirjaa, jonka avulla saisi tehtyä ihan suomalaista perusruokaa kevennettynä? Vai pitäisiköhän minun tehdä sellainen itse? 

Aion leipoa huomenna lasten kanssa pipareita joulua varten. Onneksi en ole kauhean kova syömään niitä itse, niin ei tarvitse pelätä, että sorrun niiden kanssa. Joulutortut ovatkin sitten asia erikseen, olen miettinyt, josko tämä joulu menisi kokonaan ilman niitä… ei ainakaan voi tehdä montaa kymmentä niin kuin yleensä. Jos vain aatoksi tekisi muutaman. Siitä mieleeni tulikin joulun herkut, joita jo odotan vesi kielellä: kinkku ja lanttulaatikko! Onneksi niissä ei ole ihan mahdottomasti kaloreita, ei tarvitse kieltäytyä niiden syönnistä J.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti