tiistai 23. marraskuuta 2010

TIKKUJA JA LISKOAIVOJA

Kokeilen saako raflaavalla otsikolla lisää lukijoita J. Tämä päivä sujui tiiviisti neljän seinän sisällä, sillä nyt ovat molemmat kullanmurut kipeinä. Ulosmenoa ei voi ajatellakaan… tai no, kävin kyllä yksin supermarketissa hakemassa viikon ruokaostokset ja katselin samalla karkkihyllyä, mutta mitään ei tehnyt mieli! Hyvä minä J.

Tein päivällä iltaa varten porkkana-, kurkku-, paprika- ja leipätikkuja sekä pienen dipin. Veeti kävi koko ajan napsimassa leikkuulaudalta kurkkua ja paprikaa ja hoki ”tikku”. Niille, jotka eivät tiedä, niin poikani on kohta kaksivuotias ja opettelee vasta puhumaan, joten jokainen sana on äidin mieleen. Illalla sitten istuimme taas olohuoneen lattialla ringissä ja söimme tikkuja. Nam. Tai no, ei voi sanoa, että nam, mutta olipahan jotain naposteltavaa suurimpaan himoon.

Lainasin kirjastosta kirjan nimeltä ”Isodieetti”, ihan mielenkiinnosta, josko sieltä saisi jotain vinkkejä. Dieetin nimi tulee siitä, että se sisältää kaikkia ravintoaineita ja on kuulema ehdottomasti paras (uusi) dieetti, mitä on olemassa, koska siinä saa syödä niin paljon, että olo tulee kylläiseksi asti. Ideana on, että laihduttaja saa syödä paljon, kunhan katsoo, mitä syö ja muistaa liikkua. Kerrassaan mullistavaa ja nerokasta J. En ole vielä ehtinyt kirjaa paljon lukea, mutta yksi asia sieltä pisti silmääni: liskoaivot!

Liskoaivot ovat siis syy siihen, että voin saada kohtauksen ja ahmia monta suklaalevyä kerralla. Kiitos tästä kuuluu kivikautisille esi-isilleni, jotka aikoinaan joutuivat taistelemaan jokaisesta suupalasta ja söivät ja söivät silloin, kun ruokaa oli saatavilla ihan vain siksi, että pärjäisivät silloin, kun ruokaa ei ollut saatavilla. Näin minulle ei ole kehittynyt minkäänlaista ylärajaa lihomista vastaan vaan voin lihoa niin kauan, että kuolen. Kun elimistöni kaikkien ravintoaineiden tarve ei ole täyttynyt oikein, eli en ole esimerkiksi saanut rasvoja tarpeeksi, elimistöni on puutostilassa ja tämä puutostila aktivoi liskoaivot, jolloin kaikki järkevä ajattelu sumentuu ja painun kaapille ja syön ja syön kaikki herkut mitä löydän. Eli syy ei ole ollut minun selkärangattomuudessa vaan liskoaivoissa!!

Kirjoista puheenollen, on pakko suositella erästä kirjaa kaikille kiinnostuneille. Nimittäin Shauna Reidin Dieettitytön huimat seikkailut. Luin sen keväällä itse ja nauroin ja itkin Shaunan kanssa, kun hän kertoo kirjassaan omasta laihdutusurakastaan, joka oli paljon enemmän kuin minulla. Ja hän myös onnistui! Shauna piti myös blogia urakkansa aikana, ja tämä kirja kertoo päiväkirjamaisesti hänen tarinansa ja sisältää myös kuvia. Hänen blogistaan tuli lopulta maailmankuulu ja luonnollisesti kävin hänen sivuillaan heti kirjan luettuani. Menin niinkin pitkälle, että laitoin hänelle viestin, jossa kiitin hyvästä lukukokemuksesta ja kerroin omasta urakastani. Viime kuussa hän vihdoin vastasi minulle ja vaikka hän varmaan vastaa kaikille samalla tavalla, minulle tämä viesti on hyvin tärkeä J.

Hi Kaija,
Thank you for your email, it's always makes my day to hear from a Finnish reader!

Thank you very much for reading my book, I'm really glad you enjoyed it. I hope there was nothing lost in translation :)

Wishing you all the very best with your own efforts.
Go for gold, baby!

cheers,
Shauna

2 kommenttia:

  1. Tämä alkaa käydä todella mieleenkiintoiseksi!

    VastaaPoista
  2. Loistava tieto..liskoaivot..nyt sain selityksen sille miksi astun sisään Makuuniin ja lapan pussiin armottoman määrän namuja tai kaupan leivostiskillä mukaan tuleekin useampi paakelsi! Kiitos Kaija tästä tiedosta ja menestystä projektillesi!! :)

    VastaaPoista