maanantai 1. marraskuuta 2010

SUUNNITELMA

Täytyy myöntää heti aluksi, että kahden pienen lapsen kotiäitinä, jonka mies käy vuorotyössä, on melkein mahdotonta löytää aikaa liikunnalle. Eikä se ole tekosyy, vaikka moni varmasti ajattelee, että sen kun laitat lapset kärryyn ja lähdet kävelylle… Lapset ovat liian isoja kärryyn, mutta liian pieniä esimerkiksi pyöräilemään itse. Jos molemmat nukkuisivat päiväunet, voisin sillä välillä tehdä jotain, mutta nyt alkaa vaikuttaa siltä että kumpikaan ei enää nuku niitä. En voi alkaa zumbailemaan pienessä olohuoneessa täysillä, kun tenavat roikkuvat jaloissa (vaikka olisihan siinä painot sitten omasta takaa…). No, en aio selitellä enempää, ne, joilla on pieniä lapsia, ymmärtävät varmasti tilanteen.

Suunnitelmani on siis keskittyä syömisen tarkkailuun. En aio laskea kaloreita enkä kieltää itseltäni kaikkia herkkuja. Ystäväni ehdotti, että söisin yhden pienen suklaapatukan joka päivä samaan aikaan, vaikkei tekisi mielikään. Päätin yrittää tätä väsytystaktiikkaa, mutta heti ilmeni ongelma. Käyn kaupassa vai pari kertaa viikossa, joten patukat pitää ostaa varastoon… ja niinpä jo heti tänään ahmin niitä kaksi. Kun tiedän, että ne ovat tuolla kaapissa, en kerta kaikkiaan pysty vastustamaan niitä!! Niinpä aion ostaa vain yhden tumman suklaalevyn (Maraboun 70% suklaa, mintunmakuinen – loistavan makuista, mutta jo pari palaa vie suklaanhimon! On testattu!) ja pitää sen hätävarana kaapissa. Muuten yritän kieltäytyä karkeista.

Aion soveltaa kaikkea oppimaani ja pitäytyä mahdollisimman vähähiilihydraatittomassa ruokavaliossa, mutta sallia kuitenkin silloin tällöin itselleni makaronilaatikkoa ja perunoita. En aio mittailla annoksiani. Yritän korvata päivän toisen aterian joko puuroannoksella tai Lämmin Kuppi-keitolla. Yllätyin muuten suuresti, kun ostin kerran Nutriletin kanakeitto-pusseja tarkoituksena alkaa nutrilett-kuurille (mikä meni mönkään sen vuoksi, että ne keitot maistuivat oikeasti ihan oksennukselle!), että siinä nutriletin annospussissa on enemmän kaloreita kuin esimerkiksi Lämmin Kuppi-annoksessa. Toki ne ovat ravitsemuksellisesti parempia, jos pelkästään niitä söisi, mutta kuka hullu niitä pystyy syömään?? En ymmärrä J

Tämän päivän saldo oli:
aamiainen: Valion mustikkasoppaa
lounas: uunilohta, perunoita ja kastiketta
välipala: omenanpuolikas ja pari maksamakkaravoileipää
illallinen: uunilohta, perunoita ja kastiketta
yöllinen: kaksi suklaapatukkaa

Hyvin alkoi tämä kuuri J

9 kommenttia:

 1. Jes!! Kyllä se vielä onnistuu kun on noin hyvät palkinnot odottamassa. Itselläni hyvä havaittu raskauspainonpudotuskeino oli ns. painonvartiat tyyli. Anopin vanhoja pianonvartija lärpäkkeitä mukaillen. Aina kun tekee jotain mieli, niin olisi hyvä syödä vaikka hedelmiä, sitrus sellaisia, niin ei tule syötyä mitän turhaa. Itselläni toinen toimiva juttu oli puolittaa iltapala. Vain yksi leipä härpäkkeillä ja sitten annos rahkaa vaikka ananaksella. Rahka pitää hyvin nälkää ja sitten ei tartte syödä niin paljoa suklaata tms. herkkuja.

  Muista syödä kunnon aamupala ja pienennä muita annoskokoja. Lautaselle hirmuisesti kasviksia jne. Tiedätkin jo varmaan tämän kaiken, mutta kertaus on opintojen äiti=)

  Niin ja tiedätkin minkä kokoinen olen, mutta viime raskauden jälkeen et minua nähnyt....160 cm ja 75 kg -nykyisin 20 kg kevyempi=D Hullu liikunta ja syömisen tarkkailu auttoi, eikä ole paino tullut takaisin...tiedän kyllä tunteen, että ei ole aikaan liikkumiseen!!mutta se motivaatio on jostain kehitettävä=D
  -Vh-

  VastaaPoista
 2. Yötä vasten EI HIILIHYDRAATTEJA, syö suklaa päivällä :) Ehtii kuluttaa ennen nukkumaanmenoa. Mahtava blogi, aion alkaa seurata, varsinki kun itsellä pakollinen tauko liikunnasta.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Kaija kevennysurakkaan! Ehdottaisin, että syöt vaikka (max) viikon ajan tuon lohtu suklaan, mut sitten jätät viileesti vaan sen pois. Se suklaa ruokkii kuitenkin makeanhimoa ja repsahtaa ahmimaan helpommin, jos sallii itselleen sitä yhtään. Kuori porkkainoita ja kurkkuja pikku purkkeihin, ja tee joku kevyt dippi. Mässäilet niitä suklaan himoon ja pidät niitä "paheina". TAi keksit jonkun muun terveellisen paheen, mistä pidät. Ihmisellä pitää olla joitakin paheita ja itseään voi huijata, että jokin kevyt on pahe. Kokeile!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä minunkin puolesta......itsekkin taistelen nyt näitä viimeisiä raskauskiloja pois joten tulen varmasti seuraamaan sinun blogiasi ja inspiroin itseni pari kiloa kevyemmäksi......Minun kaverilla oli kans suklaa himo mutta loppui kuin seinään kun teki miehensä kanssa sopimuksen että joka suklaapalaa kohden on saatava seksiä....eipä tohtinu kovin montaa suklaapalaa enää syödä kovinkaan usein. ;) Meillä liikuntaa onneksi riittää kun pakkaan aina Alvan vaunuihin ja tobias pyöräilee ja koira kulkee siinä sivussa. Meillä tulee niin automaattisesti lähdettyä ulos kun tuo mies on niin paljon reissuhommissa. Sais kyllä olla vähän monipuolisempaa tämä minunkin liikkuminen. Mutta pitää muistaa että kaiikki liikunta polttaa kaloreita eli pienikin liikunta panee kropan toimimaan. Paljon Haleja ja pane kuva eifel tornista jo jääkaapin oveen niin matka on aina mielessä. tMiia

  VastaaPoista
 5. En vastaa näihin, jotta torpeedoisin hienot yritykset.

  Mutta tosiasia on, eetä 40+ jälkeen kaikki on vain niin vaikeaa. Ja jos on vielä kokeillut kaikkia mahdollisia dieettejä yms vippaskonsteja niin kun laihtuu tulee kilot takaisin kolminkertaisena. SANOO KOKEMUKSEN SYVÄ RINTAÄÄNI.


  Siis ruoka on hyvää, sitä ei voi vähentää. liikunta menettelee, jos löytyy mukava laji.

  Mutta joka tapauksesa, jos tässä onnistut tai siis kun onnistut, niin Pariisi on oikea paikka silloin juhlia tätä suoritusta.

  Kannattaa myös tehdä selkeä päätös miten saat kilot pidettyä kurissa helmikuun jälkeen, joten täydellinen ruokaremontti on ainoa oikea keino asiaan.
  Pitäisi syödä terveellisesti ja juuri sen verran, että jää elimistölle poltettavaa eli jos syöt vähän niin elimistö käy säästöllä ja silloin ei laihdu. Tämäkin on kokeiltu. On hyvä olotila, kun syö säännöllisesti lounaalla jonkin salaattiannoksen. Siis kinkku/kala/juusto yms mutta jättää illalla ruuan väliin, Ei laihdu vaikka olo olisi muuten hyvä ja kevyt.

  Tsemppiä Kaija
  T:Päivi

  VastaaPoista
 6. PÄIVI: Sittenhän minulla alkaa olla viimeiset hetket käsillä, kun olen vielä 40- enkä + :D
  Kaija

  VastaaPoista
 7. Ja puoli tuntia sitä zumbaa 3 kertaa viikossa, kyllä ne lapset sen verran periks antaa :D Kirjaa meidän nähtäväksi pilkottuja tavoitteita, ja uusia mittoja :)

  VastaaPoista
 8. Hieno idea Kaija!
  Nyt on ainakin kunnon palkinto odottamassa.
  Täällä koko poppoo pitää peukkuja Sinulle!

  VastaaPoista
 9. Upeaa Kaija! Kilot karisemaan positiivisella asnteella!!!
  Tuo lapset meille jollei Zumba- tai muut liikuntatuokiot muuten meinaa onnistua! Ja kävelyseuraa saa säällä kuin säällä (vahtikoot ukot välillä lapsia)!

  T: Riitta

  VastaaPoista