perjantai 10. joulukuuta 2010

VAPAAPÄIVÄ

…mutta ei siis elämäntaparemontista vaan lapsista. Mies lähti viemään lapsia mummolaan heti aamusta ja minä aloitin päivän urakan. Minä rakastan listoja, ja jotenkin on ihanaa tehdä niitä, ostoslistat ovat jokaviikkoisia, mutta nyt minulla on kolme eri lista: perjantailista (tarkoittaa siis tätä vapaapäivää), synttärilista (mitä pitää tehdä ja touhuta ennen ensi viikonlopun kaksivuotissynttäreitä ja joululista (samat kuin edellisessä, mutta koskee siis joulua, kuten nokkelimmat ehkä arvasivat J). Perjantailista oli pitkä ja sisälsi mm. uunin pesun, saunan pesun, kirjeen kirjoittamisen Ruotsiin vanhalle rouvalle, joululahjojen ostamista lapsille, kirjasto- ja postikeikan sekä haamuasiakkuutta. Parasta listoissa on se, kun saa vetää viivan tehdyn homman päälle! Ja voi sitä onnea, kun kaikki on tehty J. Ehkä pitäisi tehdä lista pudotettavista kiloistakin...

Siivoamisen aloitin heti kun mies ja lapset poistuivat, ja sitä kesti siihen asti kun mies saapui, puoli kolme. Siivosin siis viisi tuntia ja vielä jäi yksi kaappi järjestelemättä… Sitten hyppäsin autoon ja juostiin lelukauppaan ja sieltä löytyi suunnitellut joululahjat. Sen jälkeen vein miehen juhlimaan kaupungille ja kävin listan paikoissa. Haamuasiakkaana menin kahteen paikkaan kysymään Soneran laajakaistaa ja mukaan lähti Saunalahden 10 megan laajakaista nykyisen kahden megan tilalle ja vielä euroa halvemmalla… ja kaupan päälle nettitikku, huisia J. Palkinnoksi näistä haamuiluista saan joskus lahjakortteja vaatekauppaan, jee!

Kotiin päästyäni, puoli seitsemän aikaan, istahdin hetkeksi ja nautiskelin kebabin salaatin kera. Uskomatonta, mutta kun päivä oli noin kiireinen, niin en ehtinyt koko päivänä syömään, vain aamulla yhden paahtoleivän ja kolmen aikaa yhden välipalapatukan. Ei siis kertynyt kebabista kaloreita. Tuskin enää tänään muu maistuukaan. Paitsi ehkä lonkero tai kaksi jahka saan loputkin hommat tehtyä. Vielä olisi hieman leipomista edessä. Yritin myös blondata hiuksia taas, aika kehnolla menestyksellä. Mutta nyt ne eivät enää kuitenkaan näytä ketunraadolta vaan ehkä ketunpoikasenraadolta J.

Että semmoinen vapaapäivä. Kello on yli yhdeksän illalla, enkä ole ehtinyt vielä istahtaa rauhoittumaan. On se vaan elämä jotenkin helpompaa, kun lapset on kotona J.

2 kommenttia:

 1. Uskomattoman reipasta meininkiä! En ikinä saisi päivässä noin paljon aikaiseksi!!

  VastaaPoista
 2. Ei muutaku tsemppiä kehiin vaan. KAIKKI syyt luovuttamiselle ovat tekosyitä, ainoastaan jos pää tai jalka tai käsi irtoaa niin se käy syyksi ;)
  Kehon paino voi meidän kokoisilla ihmisillä vaihdella vuorokaudessa helposti kaksikin kiloa, ainakin mulla. Riippuen nesteistä yms. Älä takerru moisiin. Ja vieläkin suosittelen sitä että pidät joskus aivan todellisen mässypäivän eli et yhtään laske syömisiäsi. Se ei lihota sinua vaan päinvastoin se buustaa hidastunutta aineenvaihduntaa. Kun olet noinkin radikaalisti laskenut kalorimäärää keho sopeutuu siihen ja alkaa tottua. On hyvä välillä antaa aineenvaihdunnalle shokkihoitoa, jotta se pysyy vireänä. Usko pois se tekee oikein hyvää myös mielelle.

  Elämä on ylä ja alamäkiä, niin myös tässäkin projektissa. Vain pitkän aikavälin tulos ratkaisee.
  Teuvo

  VastaaPoista