maanantai 27. joulukuuta 2010

TAKAISIN RUOTUUN!

Niin se vaan joulukin sitten meni lasten kanssa kotona rauhoittuen. Kelit olivat himpun liian kylmät, eikä voinut ulkoilla, mutta muuten oli mukavaa. Aatto oli pitkä päivä, varsinkin tyttärellä, hän kun odotti pukkia niin kovasti. Onneksi pukki oli ottanut toiveeni tosissaan, eikä tuonut lahjana yhtään suklaata J.

Joulun syömisiä en rajoittanut, mutta huomasin kyllä eron aikaisempiin jouluihin syödyssä määrässä! Tänään söimme vielä viimeisen kerran laatikoita ja kinkkua, ja määräkin oli oikein laskettu, sillä kinkusta ei ole enää jäljellä kuin murusia. Söin siis neljä päivää lanttulaatikkoa, kinkkua ja graavia lounaaksi ja kinkkuleipää päivälliseksi. Illalla lasten nukahdettua mussutin englannin lakuja ja hieman suklaata (omista vanhoista varastoista) samalla kun syvennyin peiton alla kirjaan.

Kävin aamulla vaakalla, ja se näytti 89,7 kiloa, eli en sitten laihtunut mutta en myöskään lihonut joulun aikana! Voi onnea J! No, laskekaa itse, kaksi aikuista syö neljä päivää 750 gramman lanttu- ja porkkanalaatikkoa, ei sitä kauheasti mennyt! Ja olen iloinen, ettei paino noussut, vaikka olinkin henkisesti valmistautunut moiseen.

Tänään kävin kaupoilla ja tsekkasin sitten samalla markettimme alennusmyynnit. Eipä siellä juuri mitään erikoista ollut, ei tehnyt mieli mitään erikoisia vaatteita (vielä), mutta sen talvitakin ostin itselleni vihdoinkin! Tuo vanha on jo oikeasti ihan kulahtanut ja meinaa hävettää se päällä mennä edes kauppaan. Pihalle lasten kanssa se vielä välttää, mutta nyt minulla on siis upouusi alennuksesta ostettu talvitakki… ja parasta on se, että kun alkutalvesta kokeilin samoja takkeja, ei suurin koko (44) mennyt minulla kiinni… nyt se meni J. Se tuntuu erittäin vartalonmyötäiseltä, mutta ei onneksi purista mistään eikä näytä makkarankuorelta päälläni. Ajattelin, että vaikka laihdunkin tästä vielä, niin ensi talvena se menee kyllä ainakin pihatakkina, joten ei harmita yhtään J. Pienestä sitä voi ihminen ilostua.

Nyt onkin sitten keitetty iso kattila kasvissosekeittoa viikkoa varten, alkoi kaupassa oikein vavisuttaa, kun ajattelin kinkun tilalle keittoa, joten oli pakko ostaa paprikaa, porkkanaa, yksi bataatti, sipulia, varsiselleriä (koko nippu!!! Poistaa nesteet mukavasti J ) ja lanttua ja niistäpä sitten sopan tein. Soseutuksen jälkeen lisäsin vielä jotain kasvisrasva”kermaa” purkillisen sekaan niin jopa maistui makoisalle! Huomenna pitää saada itsensä taas gymstickkailemaan. Tästä se muutos taas jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti