maanantai 17. tammikuuta 2011

UUSI DIEETTI ALKAA

Aamulla aloitin sitten sen Jutan dieetin. Ärsyttävää noissa ruokaohjeissa on, että mitat on ilmoitettu raakapainoina. Olisi paljon helpompaa keittää koko perheelle annos riisiä ja ottaa sitten siitä itselleen kypsää riisiä tietty annos. Mutta tämähän onnistuu tietysti myöhemmin, täytyy vain ensimmäisellä kerralla keittää ainoastaan yksi annos eri kattilassa, niin tyhmältä kuin se tuntuukin.

Aamun ensimmäinen ateria oli jättilautanen kaurapuuroa mehukeiton kanssa sekä raejuustoa. Olin kuitenkin niin täynnä puuron jälkeen, etten noudattanutkaan Jutan ohjeita vaan jätin raejuuston syömättä. Sama tapahtui lounaan kanssa. Tosin siitä syystä, että aioin jumpata ja syödä sitten nuo molemmat raejuustoannokset jumpan jälkeen. En tiedä, onko merkitystä sillä, syökö kaikki ohjeen ruuat kerralla vai syökö niitä useamman kerran päivän mittaan, jos kuitenkin määrät pysyvät samana? Luulisi, ettei sillä olisi merkitystä, sillä kalorithan pysyvät kuitenkin samana.

Välipalana söin proteiinipatukan (vähähiilihydraattisen) ja illallisella luistin taas hieman Jutan ohjeista: söin makaronilaatikon jämät jääkaapista ja join lasin maitoa. Ei ollut siis käsketty annos vaikka kalorit pysyivät varmasti samana. Ennen lasten nukuttamista tein iltapalaksi tarkoitetun rahkan jääkaappiin maustumaan, vehnäleseiden 10 grammaa tarkoitti PUOLTA DESIÄ!! Mutta mutta… niinhän siinä kävi, että tuo iltapala oli NIIIIIIN järkyttävän makuista, etten voinut syödä sitä L. Heitin sen parin väkisin niellyn lusikallisen jälkeen roskiin ja otin kupillisen jogurttia. Huomenna kokeilen sekoittaa leseet kaurapuuron sekaan aamulla.

Ei siis ihan mennyt niin kuin Strömsössä tämä ensimmäinen päivä uutta dieettiä. Kaloreiden puolesta kylläkin, mutta ohjeiden kanssa ei. Olen edelleenkin sitä mieltä, että on hyvä asia, ettei Jutta lue blogiani J.

Vielä kirjoitan noista ravintolisistä, joita olen popsinut eli siis CLA ja vihreä tee-tabletit. En ole huomannut, että ne olisivat mittojen kanssa juurikaan auttaneet (ei siis ole tapahtunut ihmelaihtumista), mutta se vaikutus niillä ainakin on, että saan laukata pissalla melkein tunnin välein. Tänään ostin uuden annoksen CLA:ta, ajattelin kokeilla vielä hetken ajan näitä ja huomasin CLA-purkkien vieressä tekstin, että yhdessä vihreä tee-tablettien kanssa kiihdyttävät aineenvaihduntaa. No se kyllä siis pitää paikkansa! Ihan ok juttu muuten, mutta ei ole kiva herätä yölläkin vessaan J.

1 kommentti:

  1. vihreä tee -tabletit saa kuulemma aineenvaihdunnan kunnolla liikkeelle, joillakin voi tulla ihan kuumotusta (meidän apteekin fitness-farma sano). Syö vaan sitä proteiinia pitkin päivää (esim. raejuusto, maitorahka) et läski irtoo, ei lihakset. Ja näin loppukirinä pitkäkestoista aerobista kannattaisin.

    VastaaPoista