perjantai 7. tammikuuta 2011

AEROBIKIÄ JA MAITOA!

Sain toissapäivänä H&M:ltä tilaamani vaatepaketin, sen, johon olin tilannut itselleni hieman normaalia pienemmän kesämekon ja arvatkaa miten kävi? Se oli liian iso J. Tosin vain kaula-aukon kohdalta, muuten se oli vartalonmyötäinen, joten vaikka se olikin halpa, en nähnyt mitään syytä jättää sitä kaappini pohjalle. Toinen kesämekko puolestaan oli oikein kesäisen keveän oloinen ja sekin kokoa L, kun yleensä on aivan turha kokeilla sitä numeroa H&M:n tuotteista… Vaa’alla olen käynyt pari kertaa viikon aikana, eikä se edelleenkään näytä muutosta suuntaan eikä toiseen, mutta mittanauhaa en ole uskaltanut vielä kokeilla.

Alkuviikosta kävin lenkillä pari kertaa, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että kävely/hölkkääminen tuolla lumihangessa pimeässä on hullun hommaa J. Huomaan koko ajan miettiväni, joko voisin kääntyä takaisin. Niinpä päätin sitten kokeilla vihdoin sitä muropaketin mukana tullutta CD-levyä. Onneksi se toimi meidän DVD-laitteessamme. Aluksi olin hieman huvittunut… odotin halpaa zumba-kopiota ja esiin asteli lauma fitnessihmisiä ylileveine hymyineen. Musiikki oli ihan mukaansatempaavaa kuitenkin ja huomasin hytkyväni mukana jo esittelyn yhteydessä. Sitten ohjelma alkoi, eikä se ollutkaan zumbaa vaan pikemminkin vanhaa kunnon aerobikkiä! Ei nyt ihan samanlaista, mitä Jane Fondan tahdissa harrastin 90-luvun alussa, vaan hieman nykyaikaisempaa, lähinnä potkuja ja hyppimistä. Huomasin matkivani liikkeitä innoissani, melkein hymyille mukana. Ohjelmaan oli puhuttu suomenkielinen selostus päälle, joka meinasi naurattaa välillä, ne jenkkimäiset ”Miten menee, Susan?”-huudahdukset ohjeiden seassa eivät oikein kuullosta luonnolliselta suomelta, mutta so what? Pääasia, että tuli hiki ja halusin tehdä liikkeet perässä (paljon helpompaa kuin zumba J ). Ohjelman kesto oli 20 minuuttia ja lopussa laskin jo itsekin hullun virne naamalla, kuinka monta perhos-liikettä vielä on jäljellä. Joten suosittelen kyllä kyseistä muropakettia ja sen sisältämää ns. ilmaista levyä kaikille, jotka haluavat pikahien J. Ja olisittepa nähneet pikku herra 2-vuotiaan, kun aloitin jumppaamisen! Hänelläkin nousi jalka ja käsi ja intoa riitti vaikka muille jakaa! Tosin kunnon vauhtiin en päässyt ennen kuin isä vei pojan mukanaan toiseen huoneeseen.

Lisää innostavia uutisia. Nyt on tieteellisesti tutkittu, että maitotuotteet auttavat laihduttajaa. (No, onhan tästä ollut aiemminkin lehdissä, mutta nyt oli taas Iltalehdessä.) Uutisen mukaan ravinnosta saatu kalsium vähentää aterianjälkeistä veren rasvapitoisuuden suurenemista ja ehkäisee rasvan imeytymistä. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan maitotuotteiden sisältämät proteiinit tukevat onnistunutta laihdutusta, sillä ne lisäävät kylläisyyttä ja kehon lämmöntuottoa, joka vaikuttaa energiankulutukseen sekä säästää rasvatonta kudosta, jota menetetään väistämättä laihdutuksen aikana. Minulle tämä on hyvä uutinen, sillä rakastan maitoa, en voi kuvitella ruokajuomaksi mitään muuta!
Uudenvuoden lupaukseni muuttuu täten: vaihdan lenkkeily-sanan tilalle Bodyviven. Tavoitteena tehdä se kolme kertaa viikossa ja kaksi kertaa viikossa voimaharjoittelu gymstickillä. Tämänpäiväisen harjoitteluni jälkeen olo oli aivan mahtava ja olin oikein tuntevani kaloreiden palavan CLA-kapseleiden siivittäessä rasvan palamista J. Ollaan siis taas oikeilla raiteilla!

1 kommentti:

  1. Hyvä hyvä, anna mennä! Hauska kuulla, että joku muukin aikuinen juo maitoa ruokajuomaksi. :-)

    VastaaPoista