sunnuntai 6. helmikuuta 2011

VIIKONLOPPU

Tiukahko kuuri jatkui aika hyvin koko viikonlopun. Ainoat poikkeukset olivat perjantai-ilta, kun ulkomaalainen ystävämme tahtoi tuoda meille maistettavaksi aivan suussa sulavaa suklaakakkua, jota hän oli leiponut. Onneksi hän toi vain yhden palan, joten se oli ihan ok. Jos olisi tuonut isomman, en luultavasti olisi voinut vastustaa kiusausta vaan olisin ahminut kaiken saman illan aikana. Toinen poikkeus oli lauantai, lasten karkkipäivä, oli ihan pakko heidän pussistaan varastaa muutama salmiakkipääkallo, vaahtomansikka ja lakupala. Mutta mielestäni selviydyin melko hyvin noin yleisesti ottaen. Tai totuuden hetkihän sen huomenna kertoo…

Näin jossain lehdessä ohjeen, jossa rahkaan sekoitettiin Floran 12% vaniljavaahtoa. Ostin sitten purkin sitä, ja sekoitin ostamaani rahkaan, sillä en ole vieläkään onnistunut syömään rahkaa pelkästään marjojen tai hedelmien kera. Tuli ihan hyvää, ehkä hieman liian vaniljaista minun makuuni, joten en saa syötyä isoa annosta kerralla, mikä on myös hyvä asia. Näin saan iltapalalle makeanhimoon tyydytystä ja myöskin hiilihydraatittoman iltapalan. En osaa sanoa, onko tuo vaihtoehto tarpeeksi kevyt, mutta ainakin se on kevyempi kuin kermavaahdon kanssa sekoitettu rahka..  Eikä ollut niin hyvää, että siihen himo tulisi, joten taidan suosiolla lopettaa rahkojen ostamisen.

Katsoin viikolla Inhimillisen tekijän, jossa oli vieraana laihduttajia ja lihavuustutkija. Mielenkiintoinen ohjelma, jossa oli paljon jo tuttua asiaa. Eniten rohkaisi 130 kiloa tiputtaneen miehen (suurin pudottaja-ohjelmasta tuttu) kommentti, että kaikkein eniten täytyy uskoa itseensä, muuten ei voi onnistua. Joten minä uskon. Uskon itseeni ja siihen, että kesällä kehtaan mennä uimarannalle bikineissä J.

2 kommenttia:

 1. Onko sokeri kiellettyjen listalla? Itsekään en rahkaa ilman makeutusta söisi, on se sen verran hapanta. Meillä on jälkiruokaherkkuna kautta aikojen ollut marja- tai hedelmärahka ohjeella: purkki rahkaa, desi maitoa, desi sokeria sekoitetaan tasaiseksi, joukkoon sitten marjoja, hedelmiä, mitä nyt tarjolla sattuu olemaan. Tai tarjotaan rahka sehelmäsalaatin lisukkeena. Kesäherkku on jäisenä soseutetut mansikat ja rahka, tulee kuin sorbettia. Uppoaa miehellekin kuin oikea jäätelö.;)
  Kokeile makeutusjauheen kera, jos tavallinen sokeri nostaa kalorit liian korkealle.
  Ja kaupastahan löytyy montaa sorttia rasvattomia välipalarahkoja, makeita ovat, mutta en osaa sanoa niiden kalori tai proteiini pitoisuudesta.
  Anne

  VastaaPoista
 2. Hyvä Kaija!!! Toden totta,tärkeintä on uskoa itseensä eikä saa luovuttaa. Sinullakin on ollut monta kertaa huonoja päiviä, mutta et ole luovuttanut ja vihdoin se alkaa tuottaa tulosta. Olet etsinyt ja löytänyt sinulle sopivia toimintamalleja. Onnesi olkoon ja tsemppiä tulevaan!
  Teuvo

  VastaaPoista